Saltar a continguts

Llar d'avis de la Parròquia de St. Cugat LA LLAR

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Celebracions

Cercador

 

Sant Medir és el Patró de Sant Cugat i aquest dia tot el poble va a l'ermita a peu a festejar el Sant, però com que el camí és llarg, els avis es queden a la Llar i es porten el dinar i el comparteixen, si fa bon temps, a les taules del jardí.

Dos cops a l'any, a la mateixa Llar d'Avis es fa l'exposició i venda de treballs que les participants han anat confeccionant al taller de labors i manualitats: Objectes realitzats amb puntes al coixí, com mocadors, tovalloles, tovalles, així com treballs de patchwork, com davantals, cobrellits, bosses, coixins, etc.

Al mes de juny organitzem un sopar en pro de la Llar. Hi ha molt bona participació per part del socis i els seus amics i comptem amb la col·laboració per part del comerç de Sant Cugat que ens fan molts obsequis, que sortegem per tal d'ajudar a completar l'aportació dels assistents destinada a la conservació i activitats de la Llar.

És la Festa Major de Sant Cugat i en el pati de la Llar es prepara la festa que ens obsequia l'Ajuntament per tal que els avis i àvies també hi puguin participar. Es balla amb música en viu, mentre es berena amb coca i cava, tot passant una tarda molt festiva.

Després de les vacances. ens retrobem tots plegats en el pati de la Llar per saborejar un bon arrós mentre gaudim de bona companyia. Es un dia molt alegre que es mira de coincidir amb la Diada i així celebrar també la Festa de Catalunya. Posem música i ballem sardanes. Després de dinar sempre hi ha cançons i poemes dels espontanis.

El dia de la vigília de Tots Sants, es pleguen les labors i jocs de taula i es disposa a menjar les típiques castanyes, acabades de coure en el pati.

A la Plaça Ocatavià s'exhibeixen totes les entitats que ho desitgen i es fan diversos actes culturals. La Llar d'Avis també hi col·labora instal·lant la seva carpa, per donar a conèixer les seves activitats i de passada es vénen butlletes per a una panera de Nadal.

Cada any durant la darrera setmana de novembre commemorem la inaguració de la Llar amb diferents actes. Sobretot el dia 29 que és el dia de la fundació, dedicant una missa pels difunts de la Llar. A la tarda distribuim els premis dels jocs de la Llar i fem una xocolatada.

Imatge de complement

Els socis de la Llar, si volen celebrar el seu aniversari entre molts amics, s'apunten a la llista que hi ha al tauler d'anuncis. Així un cop al trimestre fem festa tots en una tarda animada, amb un petit berenar.

Durant les festes de Nadalcomptem amb les actuacions de la nostra Coral, però a més venen a cantar els alumnes del Col·legi Europa i de l'escola infantil Magnòlia.